اپراتور و موتور درب اتوماتیک و انواع آن
موتور درب اتوماتیک یکی از بخش های اصلی در درب های برقی به شمار میآید. به طور کلی درب های اتوماتیک دارای سنسورهای مخصوصی بوده و برای باز و بسته شدن نیازی به دخالت دست ندارند. در واقع وجود موتور باعث تبدیل نیروی الکتریکی به مکانیکی شده تا لت های درب در سمت های مختلفی به حرکت در آیند. بر همین اساس انتخاب موتور مرغوب و با کیفیت جهت درب های اتوماتیک امری ضروری است.
امروزه در بازار مدل های متنوعی از موتورهای درب اتوماتیک موجود است که هر کدام از مشخصات و ویژگی های خاصی برخوردار هستند. در این مقاله قصد داریم به معرفی برخی از انواع موتورهای به کار رفته در درب های اتوماتیک پرداخته و مزایا و معایب هر یک از آنها را مورد شرح و بررسی قرار دهیم.
انواع موتور درب اتوماتیک
درب های اتوماتیک به طور معمول از قطعات و اجزای پیشرفته ای تولید میشوند که موتور درب اتوماتیک از مهمترین اجزای آن است. در واقع بدون وجود موتور، درب اتومات دیگر از قابلیت باز و بست خودکار برخوردار نخواهد بود. موتورهای به کار رفته در درب های اتوماتیک انواع مختلفی داشته که این امر باعث متفاوت شدن درب های اتوماتیک و کاربرد آنها نیز گردیده است. در ادامه برخی از رایجترین موتورهای درب اتوماتیک را معرفی و مورد بررسی قرار میدهیم.
موتور جهت درب اتوماتیک ریلی
درب های اتوماتیک ریلی از پرکاربردترین درب های اتوماتیک است که در آن از موتورهای بسیار قوی استفاده میشود. نحوه اجرا و راهاندازی موتور فوق بر اساس وزن و طول درب ریلی انجام میگیرد. هرچند نحوه نصب و راهاندازی در حالت های مختلف و متفاوتی صورت میگیرد اما عملکرد موتور در تمامی درب های اتوماتیک یکی بوده و هیچ گونه تفاوتی ندارد.
موتور جهت درب اتوماتیک شیشهای
درب های اتوماتیک شیشهای اغلب در ساختمان های صنعتی، تجاری، اداری، بانک ها، بیمارستان ها و… کاربرد دارند. موتور به کار رفته در این نوع درب ها به وسیله تسمه ها به هنگرها اتصال یافته و سپس با چرخش گیربکس لت ها را به طرفین به حرکت در میآورد.
موتور جهت درب اتوماتیک پارکینگی
درب های اتوماتیک پارکینگی اغلب سنگین بوده و دارای حجم بزرگی هستند. بر همین اساس در این گونه درب ها از موتورهای توبلار و ساید استفاده میشود که در ادامه با آنها بیشتر آشنا خواهید شد.
موتور ساید
موتور ساید از جمله موتورهای بسیار قوی است که در بسیاری از درب های کرکرهای سنگین و بزرگ به کار برده میشود. نصب و نحوه قرارگیری این موتورها در یک سمت درب میباشد. با توجه به این امر موتورهای ساید جهت ساختمان ها و مراکز کوچک و محدود چندان مناسب نیستند. این موتورها با توجه به اشغال فضای زیادی که دارند جهت فروشگاه ها، پارکینگ ها و اماکن بزرگ مناسب خواهند بود.
مهمترین مزیت های موتور ساید
- موتور درب اتوماتیک ساید با توجه به توان و قدرت بالایی که دارد بی صدا بوده و مانند اغلب موتورها پر سر و صدا و آزار دهنده نیست.
- با توجه به خارج شدن موتور از درون شفت در زمان خرابی و تعمیر موتور نیاز به باز کردن درب نخواهد بود.
- موتور ساید مجهز به سیستم پاراشوت است، از این رو با نصب آن در درب های کرکرهای در زمان بروز اشکال، مانع از سقوط درب و بروز تلفات جانی میگردد.
معایب موتور ساید
- موتورهای ساید با توجه به تجهیزات بسیاری که دارند در مقایسه با دیگر موتورهای درب اتوماتیک دارای قیمت بیشتری هستند.
- موتورهای ساید در مقایسه با موتورهای توبلار فضای بیشتری اشغال میکنند.
موتور توبلار
موتور توبلار از دیگر انواع موتور درب اتوماتیک است که در ساختمان های نسبتاً خلوت و کم تردد نصب میشود. موتور توبلار در دو نوع معمولی و صنعتی تولید میگردد. نوع صنعتی آن تا میزان ۳۵۰ کیلوگرم تحمل وزن داشته که این میزان برای نوع معمولی آن تا ۱۵۰ کیلوگرم است.
مهمترین مزیت های موتور توبلار
- با توجه به اینکه نصب موتور توبلار همانند لوله در درون رول صورت میگیرد در مقایسه با موتورهای ساید اشغال فضای کمتری دارد.
- قیمت این موتور در مقایسه با موتور ساید ارزانتر بوده و با توجه به صرفه اقتصادی از تقاضای بیشتری در بازار برخوردار است.
معایب موتور توبلار
- موتورهای توبلار اغلب در اماکن شلوغ کارایی مناسبی نداشته و به همین دلیل در چنین مکان های پر ترددی نصب نمیگردند.
- از این موتور در درب هایی با ابعاد کوچک استفاده میشود چرا که تحمل وزن زیاد و سنگین را ندارد.
- با توجه به عدم وجود سیستم پاراشوت در موتورهای توبلار از سیستم امنیتی چندان قوی برخوردار نیستند. بر همین اساس زمانی که درب اتوماتیک با نقص فنی مواجه میشود امکان سقوط درب و بروز تلفات جانی افزایش خواهد یافت.
- موتور درب اتوماتیک توبلار مجهز به برق اضطراری نبوده، از این رو در زمان قطعی برق بایستی از خلاص کن دستی جهت حرکت دادن درب استفاده کرد.
- همچنین در زمان بروز مشکل و نیاز به تعمیر موتور توبلار بایستی کل درب را باز کرد و همانند موتورهای ساید قابل برداشتن نیست.
موتور سانترال
موتورهای سانترال تنها موتورهایی هستند که میتوان آنها را روی کرکره های قدیمی نصب و اجرا کرد. این مدل موتور بر روی درب هایی با وزن استاندارد (بین ۱۵۰ الی ۵۰۰ کیلوگرم) قابلیت اجرا دارد. با توجه به اینکه نصب این موتور در مرکز کرکره صورت میگیرد، تحت عنوان موتور سانترال معروف است.
مهمترین مزیت های موتور سانترال
- این موتور را میتوان بر روی درب های قدیمی نصب کرد.
- از حرکت روان و بسیار سریع برخوردار است.
- در هنگام قطعی برق، برای حرکت درب میتوان از خلاص کن دستی استفاده کرد.
معایب موتور سانترال
- نصب موتور سانترال چندان راحت نبوده و نیاز به هزینه بالایی دارد.
- در زمان بروز نقص و ایراد فنی موتور، برای تعمیر آن بایستی کل درب را باز و جابجا کرد.
- چنانچه موتور در مکان نامناسب نصب شده و یا اشتباهی در طریقه نصب آن انجام بگیرد تیغه موتور دچار خط و خش میگردد.
موتور درب اتوماتیک آسانسور
این نوع موتور همانطور که از نامش پیداست برای درب های آسانسور طراحی شده و عملکرد آن به شکل کاملاً اتوماتیک است.
موتور دانکر
موتور دانکر از با کیفیتترین و بهترین موتورهای درب اتوماتیک بوده و ساخت کشور آلمان است.
خرید موتور درب اتوماتیک
همانطور که اشاره شد موتور درب اتوماتیک از مهمترین اجزا در درب های اتوماتیک است. چرا که باز و بست شدن سریع و روان درب اتوماتیک به نحوه عملکرد موتور آن بستگی دارد. موتورهای درب اتوماتیک با توجه به نوع درب های اتوماتیک و عملکردشان در انواع مختلفی تولید شده و در بازار موجود هستند. با سفارش این محصول از مراکز معتبر و با سابقه ضمن اطمینان از کیفیت و اصل بودن موتور میتوانید آن را با قیمت مناسب و به صرفهای خریداری کنید. همچنین میتوانید برای کسب راهنمایی ها و مشاوره های لازم در خصوص خرید موتور و اپراتور درب اتوماتیک با کارشناسان ما تماس بگیرید.